Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Filety wołowe (końskie) na grzankach

Podawać z ziemniakami puree lub frytkami, z sałatą i gotowaną jarzyną, np. kalafiorem, groszkiem lub fasolką szparagową.

Składniki:
  • polędwica wołowa, 50 dag
  • bułka wrocławska , 1 szt.
  • smalec, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Polędwicę pokrajać w poprzek włókien na 8 równych plasterków. Pobić je lekko tłuczkiem i nadać kształt plasterków bułki. Mięso osolić i usmażyć na gorącym smalcu tak, aby wewnątrz pozostało różowe. Z plasterków bułki przygotować grzanki na tłuszczu. Na gorące grzanki nałożyć gorące, usmażone filety i polać je gorą­cym, gęstym sosem pomidorowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650