Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Forszmak mazowiecki

Dobra potrawa na śniadanie zamiast pasztetu

Składniki:
  • pieczeń cielęca, 20 dag
  • ugotowane ziemniaki, 20 dag
  • śledź, 2 szt.
  • jabłko, 3 szt.
  • śmietana, 9 dag
  • masło, 6 dag
  • jajka, 4 szt.
  • cebula, 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Usiekać drobno pieczonej cielęciny, dodać ugotowane przetarte kartofle. Śledzie obrane usiekać, jabłka utrzeć na tarce. Wszystkie składniki ucierać w donicy, dodając na przemian śmietanę, masło, jaja i startą cebulę. Masę wymieszać, dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, ziele angielskie. Włożyć do wysmarowanej masłem i osypanej bułką wysokiej wąskiej blachy i na pół godziny wstawić do gorącego pieca. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650