Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalafior z wody Kalafior z wody.jpg
Kalafior z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kalafior z wody

Tak samo postępuje się z kapustą, krając ją na ćwiartki.

Składniki:
  • kalafior, 1 kg
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • mleko, 3 łyżk.
  • bułka tarta , 3 kg
  • masło, 5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kalafiory, najlepiej „karliki", włożyć kwiatem do dołu do dużej ilości wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody z dodatkiem mleka. W czasie gotowania odwrócić. Po ugotowaniu i osaczeniu z wody, posypać zrumienioną tartą bułką i polać stopionym masłem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650