|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) CynaderkiPodawać posypane posiekaną nacią pietruszki, z kaszą ugotowaną na sypko lub z ziemniakami puree i z surówką. Składniki:
Sposób przygotowaniaCynadry oczyścić z błon, przekrajać wzdłuż i wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając ją kilka razy, po czym obgotować w osolonej wodzie. Po przestudzeniu cynadry pokrajać w poprzek na cienkie plasterki, włożyć do rondla, wlać tyle wody, aby je przykryła i zagotować. Cebulę pokrajać, zasmażyć na smalcu, włożyć do cynaderek, dodać sól i dusić do miękkości. Mąkę rozmącić z zimną wodą, połączyć z cynaderkami, zagotować, dodać karmel i wino, przyprawić pieprzem i wymieszać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|