|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Zrazy cielęce po węgierskuZ papryką mieloną Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso opłukać, usunąć błony i pokrajać na małe i cienkie plasterki. Osolić i oprószyć mąką bezpośrednio przed smażeniem. Smalec rozgrzać silnie na patelni, dodać paprykę mieloną i obsmażyć zrazy z obydwu stron; przełożyć je do szerokiego rondla, zalać wodą (pół szklanki) i dusić pod przykryciem. Cebulę pokrajać w plasterki, usmażyć w pozostałym tłuszczu i dodać do mięsa wraz z przyprawami i namoczonymi w zimnej wodzie grzybami. Dusić mięso do miękkości, uzupełniając stopniowo odparowaną wodę. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|