Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pieczeń duszona cielęca Pieczeń duszona cielęca.jpg
Pieczeń duszona cielęca
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Pieczeń duszona cielęca

Może być rownież z wołowiny, wieprzowiny lub dziczyzny

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • cielęcina , 80 dag
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • smalec, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Opłukane mięso, po wyjęciu kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, zwinąć ciasno, związać sznurkiem i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Włożyć do odpowiednio dużego rondla, wlać tłuszcz od smażenia, pół szklanki wody, przykryć i dusić, uzupełniając odparowaną wodę. Mięso podczas duszeni odwracać. Do prawie miękkiego mięsa dodać angielskie ziele i liść laurowy. Miękką pieczeń pokrajać na plasterki w poprzek włókien, usunąć liść laurowy i ziarna angielskiego ziela. Pieczeń cielęcą podaje się z sosem naturalnym oraz z ziemniakami i sałatą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650