Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Gęsia szyjka nadziewana

Przed podaniem pokrajać w plasterki.

Składniki:
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • pieczarka, 10 dag
  • cielęcina , 10 dag
  • słonina, 5 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • czerstwa bułka, 5 dag
  • skóra z gęsiej szyi, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć 2 razy wraz z wątróbką, słoniną, cielęciną oraz pieczarkami. Do masy dodać jajo przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wymieszać. Do skóry luźno nałożyć masę, zaszyć ją z obu stron, nakłuć w kilku miejscach i włożyć do rondla z osoloną wodą. Ugotować powoli na słabym ogniu pod przykryciem. Gorącą szyjkę wyjąć z wywaru, włożyć pomiędzy dwie deseczki, obciążyć i pozostawić w chłodnym miejscu do ostygnięcia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650