|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Gęsia szyjka nadziewanaPrzed podaniem pokrajać w plasterki. Składniki:
Sposób przygotowaniaBułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć 2 razy wraz z wątróbką, słoniną, cielęciną oraz pieczarkami. Do masy dodać jajo przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wymieszać. Do skóry luźno nałożyć masę, zaszyć ją z obu stron, nakłuć w kilku miejscach i włożyć do rondla z osoloną wodą. Ugotować powoli na słabym ogniu pod przykryciem. Gorącą szyjkę wyjąć z wywaru, włożyć pomiędzy dwie deseczki, obciążyć i pozostawić w chłodnym miejscu do ostygnięcia. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|