Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Śledź po tatarsku

Konsystencja jak na tatara

Składniki:
  • masło, 1 dag
  • szczypiorek, 1 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • śledź, 60 dag
  • cebula, 3 szt.
  • olej, 3 łyżk.
  • przecier pomidorowy, 1 łyżk.
  • musztarda, 1 łyżecz.
  • papryka ostra, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, skrajać filety i pokrajać w drobną kostkę. Tak samo rozdrobnić cebulę. Połączyć, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i resztę przypraw. Olej dodawać stopniowo, stale mieszając, aby utworzyła się konsystencja przypominająca „tatara". Posypać posiekanym jajem, ugotowanym na twardo i drobniutko pokrajaną natką pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650