Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z papryki, sałaty zielonej i pomidorów

Surówkę można przyrządzać ze śmietaną lub sosem majonezowym.

Składniki:
  • papryka, 25 dag
  • pomidor, 20 dag
  • sałata, 1 szt.
  • olej, 3 dag
  • śmietana, 15 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Owoce papryki świeżej umyć, nadciąć ostrym nożem nasadę szypułki i pociągając za szypułkę wyjąć gąbczaste gniazdo wraz z nasionami. Paprykę pokrajać na części lub w paski, skropić kwasem. Pomidory pokrajać na cząstki, liście sałaty na mniejsze części. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać olej przyprawiony kwasem i cukrem, wymieszać ze składnikami surówki. Po wierzchu posypać siekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650