Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z grochu

Smażyć z dwu stron na złoty kolor.

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • groch, 40 dag
  • cebula, 10 dag
  • smalec, 10 dag
  • jajka, 2 dag
  • czerstwa bułka, 15 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • bułka tarta , 12 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • majeranek, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Groch ugotować według przepisu Fasola Jaś z wody, odparować. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z grochem w maszynce. Dodać do masy podsmażoną cebulę, jaja, namoczoną i odciśniętą bułkę, wymieszać i doprawić do smaku. Formować okrągłe ko­tlety grubości ok. 2 cm, obtoczyć je w tartej bułce, smażyć. Podawać z ziemniakami, ostrymi sosami lub z kwaszoną ka­pustą gotowaną albo surówką, bądź z innymi surówkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650