Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Groch sypki

Podawać polany słoniną z cebulą jako dodatek do barszczu lub kapuśniaku.

Składniki:
  • groch, 40 dag
  • słonina, 8 dag
  • cebula, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Groch ugotować według przepisu Fasola Jaś z wody. Słoninę stopić i podsmażyć z pokrajaną cebulą. Tak ugotowany groch można również podać jako puree (tj. prze­tarty przez sito) do gotowanego mięsa peklowanego (np. do go­lonki lub szynki gotowanej). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650