Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Fasola z boczkiem wędzonym

Boczek możemy zastąpić kiełbasą

Składniki:
  • fasola biała, 40 dag
  • słonina, 6 dag
  • cebula, 5 dag
  • mąka , 3 dag
  • koncentrat pomidorowy, 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • boczek , 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę ugotować. Do gotującej się fasoli dodać pokrajany w kostki boczek lub kiełbasę. Ze słoniny, pokrajanej cebuli i mąki zrobi zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z fasoli, dodać koncentrat pomidorowy, połączyć z fasolą, zagotować, przyprawić do smaku solą i papryką, poddusić z sosem. Podawać z ziemniakami. Tak samo przygotowuje się fasolę z wieprzowiną lub baraniną, przyprawiając solą, czosnkiem i majerankiem. Zamiast fasoli można również zastosować soję. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650