Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Krem ze śledzi

Polecam lekko skropić cytryną

Składniki:
  • śledź, 4 szt.
  • mlecze, 4 szt.
  • masło, 2 dag
  • jajka, 2 szt.
  • czerstwa bułka, 10 dag
  • kwaśna śmietana, 3 łyżk.
  • tarty ser, 3 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie oczyszczane, wymoczone w mleku, obrać z ości, pokroić na dzwonka i przekręcić przez maszynkę wraz z namoczoną uprzednio i odciśniętą bułką oraz cebulą. Do drugiego naczynia przekręcić mlecz, dodać śmietanę, 2 żółtka, masło, 3 łyżki sera. Wszystko dobrze utrzeć. Wymieszać z masą śledziową, doprawić do smaku i ostrożnie wymieszać z ubitą pianą. Zapiekać w małych porcjach ok. 30 min. Podawać udekorowane plasterkami cytryny i zieloną pietruszką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650