|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Zapiekanka z kaszy gryczanej z seremGotową potrawę posypać zieleniną. Składniki:
Sposób przygotowaniaKaszę ugotować na sypko, biorąc 2,5 szklanki wody. Cebuli pokrajać w drobną kostkę i podsmażyć. Ser zemleć w maszynce dodać 2 jaja, podsmażoną cebulę, sól i pieprz; dobrze rozetrzeć. Masę serową połączyć z przestudzoną kaszą na jednolitą masę włożyć do wysmarowanego rondla, wygładzić powierzchnię. Jaji rozmieszać ze śmietaną i rozsmarować równomiernie na powierzchni zapiekanki, wstawić do ogrzanego (temperatura 240°C) piekarnika na ok. 20 min. lub wypiec w prodiżu. Na koniec potrawę podzielić nożem na porcje (wyjmować sze roką łopatką) i podawać z sosem pomidorowym lub szczypiorkowym. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|