Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryż ze śmietana i dżemem ryż ze śmietaną.jpg
Ryż ze śmietana i dżemem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Ryż ze śmietana i dżemem

Do ugotowanego ryżu można dodać utarte żółtko

Składniki:
  • ryż , 30 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • masło, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • dżem, 12 dag
  • śmietana, 20 dag
  • cukier puder, 10 dag
  • cukier wanilinowy, 0.5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ryż wypłukać w gorącej wodzie, odcedzić, włożyć do wrzącej wody z mlekiem (tyle samo wody co mleka), osolić; ugotować na sypko. Następnie wymieszać z cukrem (odłożyć 2 łyżeczki cukru do śmietany) i ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem wa­niliowym. Ryż podawać na zimno, polewając każda porcję śmietaną i deko­rując dżemem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650