Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Risotto z ryżu i warzyw Risotto z ryżu i warzyw.jpg
Risotto z ryżu i warzyw
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Risotto z ryżu i warzyw

Piec w temperaturze 260 stopni

Składniki:
  • tłuszcz, 1 dag
  • bułka tarta , 1 dag
  • koperek, 1 łyżk.
  • ser żółty, 4 dag
  • masło, 3 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • wywar, 3 łyżk.
  • śmietana, 10 dag
  • smalec, 7 dag
  • koncentrat pomidorowy, 5 dag
  • pietruszka, 10 dag
  • marchew, 15 dag
  • seler, 15 dag
  • cebula, 7 dag
  • suszony grzyb, 2 dag
  • ryż , 22 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby umyć, ugotować, pokrajać w paski. Ryż ugotować na sypko w wodzie (2 szklanki). Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i podsmażyć na tłuszczu, następnie poddusić. Przestudzony ryż wymieszać z warzywami, koncentratem pomidorowym i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i wywarem z grzybów. Masę włożyć do przygotowanej formy, polać powierzchnię masłem, posypać tartą bułką i utartym serem. Wstawić do piekarnika i piec 10 min. Podawać posypane posiekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650