Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety z ryżu i sera żółtego Kotlety z ryżu i sera żółtego.jpg
Kotlety z ryżu i sera żółtego
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z ryżu i sera żółtego

Podawać z sosem grzybowym, pomidorowym lub koperkowym i surówkami.

Składniki:
  • cebula, 5 dag
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • kostka bulionowa, 1 szt.
  • bułka tarta , 5 dag
  • koperek, 1 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • tłuszcz, 8 dag
  • ser żółty, 3 dag
  • ryż , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ryż opłukać i ugotować w wodzie (3 szklanki) na półsypko z do­datkiem kostki bulionowej. Do przestudzonego ryżu wbić jaja, dodać podsmażoną cebulę, starty ser, koperek, sól i pieprz do smaku. Wymieszać, formować kotlety, obtaczać w tartej bułce i usmażyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650