Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety z ryżu z pomidorem kotlety ryżowe z pomidorami.jpg
Kotlety z ryżu z pomidorem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z ryżu z pomidorem

Podawać z sosem szczypiorkowym lub koperkowym z dodatkierr surówki warzywnej.

Składniki:
  • seler, 10 dag
  • bułka tarta , 6 dag
  • łagodna papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 3 szt.
  • koncentrat pomidorowy, 12 dag
  • cebula, 20 dag
  • masło, 4 dag
  • ryż , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Selery przygotować. Ryż opłukać, osaczyć, dodać selery, tłuszcz i część cebuli. Ugotować w wodzie (2 szklanki) na półsypko. Pozostało cebulę pokrajać w drobną kostkę, zrumienić na złoty kolor, wy­mieszać z koncentratem pomidorowym. Ugotowany, przestudzony ryż połączyć z ugotowanymi i pokrajanymi jajami i cebulą; do­prawić solą i pieprzem do smaku. Z masy formować kotlety obtaczać w tartej bułce i usmażyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650