|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiemPodawać z sosem pomidorowym i surówką. Składniki:
Sposób przygotowaniaObraną i opłukaną cebulę pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na jasnozłoty kolor, dodać do kaszy i ugotować na półsypko w dużej ilości wody (6 szklanek): przestudzić. Tłuszcz utrzeć, dodać zmielony przez maszynkę ser i szczypiorek; wymieszać. Do ciepłej kaszy dodać rozmieszane jajo, wymieszać, połączyć z serem i przyprawić do smaku. Uformować kotlety (po 2 na osobę) opanierować w mące, jaju i tartej bulce, usmażyć i wstawić na kilka minut do piekarnika (bez przykrycia). |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|