Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z kaszy gryczanej z twarogiem

Podawać z sosem pomidorowym i surówką.

Składniki:
  • kasza gryczana , 20 dag
  • smalec, 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • szczypiorek, 2 łyżecz.
  • masło, 2 dag
  • ser twarogowy półtłusty , 25 dag
  • bułka tarta , 8 dag
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Obraną i opłukaną cebulę pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na jasnozłoty kolor, dodać do kaszy i ugotować na półsypko w dużej ilości wody (6 szklanek): przestudzić. Tłuszcz utrzeć, dodać zmielony przez maszynkę ser i szczypiorek; wymieszać. Do ciepłej kaszy dodać rozmieszane jajo, wymieszać, połączyć z se­rem i przyprawić do smaku. Uformować kotlety (po 2 na osobę) opanierować w mące, jaju i tartej bulce, usmażyć i wstawić na kilka minut do piekarnika (bez przykrycia). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650