|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Podlaska potrawka z rybyRyba może być gotowana lub smażona Składniki:
Sposób przygotowaniaWłożyć masło w rondelek i zrumienić troszkę, po czym dodać mąkę, zasmażyć razem i dodać tyle mleka, by utworzyć dość rzadki sos. Wsypać małą łyżeczkę soli, pieprzu, szczyptę papryki, nieco gałki muszkatołowej i — kto lubi — łyżeczkę sproszkowanego imbiru. Wymieszać to wszystko dobrze, zagotować. Do tak przyrządzonego sosu włożyć smażoną lub gotowaną rybę, rozdrobnioną na kawałeczki wielkości orzecha laskowego. Postawić na ogień i gotować 10 min. Wyłożyć na gorący półmisek, przybrany nacią pietruszki i wydać na stół. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|