Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Podlaska rolada rybna

Z części farszu polecam zrobić kotlety

Składniki:
  • filet rybny, 1 kg
  • jajka, 2 szt.
  • bułka , 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • groszek zielony, 1 szkl.
  • marchew, 4 szt.
  • bułka tarta , 10 dag
  • masło roślinne, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Filety zemleć, dodać wszystkie składniki oraz rozmoczoną w wodzie bułkę, dobrze wyrobić. Na końcu dodać groszek, lekko wyrobić i do środka rolady poukładać 4 marchewki. Gazę wysmarować masłem, z farszu uformować podłużną roladę, zawinąć w gazę. Roladę włożyć do wrzątku, gotować 40 minut.Można ten farsz upiec w blaszce, ale najsmaczniejszy jest ugotowany w formie budyniowej (gotować 20 min. dłużej). Podawać do chleba, ziemniaków z różnymi sosami itp. Można z połowy farszu zrobić kotlety, smażyć jak mielone. Drugą połowę farszu można dać do zapiekanki, układając warstwę ziemniaków i warstwę farszu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650