|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Podlaska rolada rybnaZ części farszu polecam zrobić kotlety Składniki:
Sposób przygotowaniaFilety zemleć, dodać wszystkie składniki oraz rozmoczoną w wodzie bułkę, dobrze wyrobić. Na końcu dodać groszek, lekko wyrobić i do środka rolady poukładać 4 marchewki. Gazę wysmarować masłem, z farszu uformować podłużną roladę, zawinąć w gazę. Roladę włożyć do wrzątku, gotować 40 minut.Można ten farsz upiec w blaszce, ale najsmaczniejszy jest ugotowany w formie budyniowej (gotować 20 min. dłużej). Podawać do chleba, ziemniaków z różnymi sosami itp. Można z połowy farszu zrobić kotlety, smażyć jak mielone. Drugą połowę farszu można dać do zapiekanki, układając warstwę ziemniaków i warstwę farszu. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |