Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pulpety z kaszy krakowskiej

Można dodać do smaku ostrej papryczki

Składniki:
  • kaszka krakowska, 25 dag
  • cebula, 5 dag
  • masło, 2 dag
  • jajka, 4 szt.
  • majeranek, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. We wrzącej wodzie (5 szklanek) ugotować kaszę, majeranek i cebulę; przestudzić. Następnie przygotować masę, uformować pulpety. Wkładać na wrzącą, osoloną wodę, ugotować, odcedzić i okrasić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650