Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Medaliony z ryby

Coś dla fanów morszczuka

Składniki:
  • morszczuk , 0.7 kg
  • jajka, 3 szt.
  • bułka tarta , 1 dag
  • masło, 2 dag
  • korzeń chrzanu, 1 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 10 dag
  • olej, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, umyć, wykroić filety. Dokładnie rozbić i podzielić na porcje. Formować okrągłe kotlety, składające się z dwóch krążków, 2 jaja ugotowane na twardo posiekać, dodać łyżkę startego chrzanu, zieloną pietruszkę. Masę rozetrzeć z masłem i wymieszać z posiekaną pietruszką. Rybny kotlet posypać solą, nałożyć nadzienie, przykryć drugim rybnym kotletem. Tak powstałe „medaliony" oprószyć mąką, a następnie panierować w ubitym jajku i tartej bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami z dodatkiem surówek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650