Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Surówka z kapusty białej w zaprawie musztardowej

Lub pomidorowej, aromatycznej

Składniki:
  • szczypiorek, 1 szt.
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 3 dag
  • przecier pomidorowy, 3 dag
  • musztarda, 2 dag
  • cebula, 6 dag
  • kapusta cukrowa, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Musztardę lub koncentrat pomidorowy rozetrzeć z olejem, przy­prawić solą, cukrem i pieprzem. Poszatkowaną uprzednio i po­soloną kapustę połączyć z pokrajaną w kostkę cebulą, skropić kwasem, wymieszać z olejem, posypać siekanym szczypiorkiem. Surówką z białej kapusty można przyrządzić również w zaprawie aromatycznej: 5 dkg siekanej zieleniny (nać pietruszki, szczy­piorek, koperek, rzeżuchę) rozetrzeć z solą w kamiennej misce, dodać olej i łyżkę przegotowanej wody, przyprawić cukrem i kwasem. Wymieszać z uprzednio poszatkowaną i posoloną ka­pustą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650