|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855) Surówka z kapusty białej w zaprawie musztardowejLub pomidorowej, aromatycznej Składniki:
Sposób przygotowaniaMusztardę lub koncentrat pomidorowy rozetrzeć z olejem, przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Poszatkowaną uprzednio i posoloną kapustę połączyć z pokrajaną w kostkę cebulą, skropić kwasem, wymieszać z olejem, posypać siekanym szczypiorkiem. Surówką z białej kapusty można przyrządzić również w zaprawie aromatycznej: 5 dkg siekanej zieleniny (nać pietruszki, szczypiorek, koperek, rzeżuchę) rozetrzeć z solą w kamiennej misce, dodać olej i łyżkę przegotowanej wody, przyprawić cukrem i kwasem. Wymieszać z uprzednio poszatkowaną i posoloną kapustą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|