Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Krem z marchwi krem-z-marchwi.jpg
Krem z marchwi
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Krem z marchwi

Podawać z grzankami z bułki lub groszkiem ptysiowym.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • żółtka, 1 szt.
  • śmietanka, 12 dag
  • tłuszcz, 1 dag
  • mąka , 1 dag
  • marchew, 4 szt.
  • wywar z kości, 4 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Umytą, oczyszczoną i opłukaną marchew pokrajać na kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać małą ilością wrzą­cego wywaru, ugotować na silnym ogniu pod przykryciem. Z tłusz­czu i mąki zrobić zasmażkę, zagęścić pozostały wywar, zago­tować. Ugotowaną marchew przetrzeć przez sito do wywaru, dodać śmietankę, zaciągnąć żółtkiem, doprawić do smaku solą i cukrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650