Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kopytka ziemniaczane Kopytka ziemniaczane.jpg
Kopytka ziemniaczane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kopytka ziemniaczane

Kopytka można polać masełkiem z cebulą

Składniki:
  • ziemniak, 1.5 kg
  • mąka , 35 dag
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przestudzić, zemleć w maszynce, dodać mąkęi jaja. wymieszać siekając nożem i zarobić ciasto. Formować kluski, kopytka lub paluszki. Podawać jako dodatek do mięs duszonych lub pieczonych albo jako samodzielne danie, ze słoniną, sosem pomidorowym lub grzybowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650