Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Makaron wypiekany w piekarniku

Oddzielnie podawać zielona sałatę, sałatkę z pomidorów, lub surówkę z marchwi.

Składniki:
  • mąka , 40 dag
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 5 dag
  • ser twarogowy chudy , 50 dag
  • śmietana, 28 dag
  • żółtka, 2 szt.
  • margaryna, 2 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść, rozwałkować, pokrajać, ugotować i odcedzić; polać tłuszczem. Ser utrzeć, wymieszać z kluskami, wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką rondla, polakwaśną śmietaną rozmieszaną z żółtkami. Wstawić bez przykrycia do gorącego piekarnika na 30 min. Podawać w naczyniu, w którym kluski się zapiekały, owinięty serwetą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650