Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Makaron zapiekany z jajami

Podajemy na goraco z dodatkami

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • tłuszcz, 1 dag
  • ser żółty, 4 dag
  • masło, 5 dag
  • żółtka, 1 szt.
  • śmietana, 28 dag
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 4 szt.
  • makaron , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jaja umyć, ugotować na twardo, obrać, pokrajać w grubą kostkę. Makaron wymieszać z tłuszczem i pokrajanymi jajami, wyłożyć do formy i wygładzić powierzchnię. Żółtko wymieszać ze śmie­taną, osolić i polać powierzchnię, posypać utartym uprzednio serem, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać z sa­łatką pomidorową lub surówką z innych warzyw. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650