Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Makaron w sosie beszamelowym

Potrawę podawać na gorąco, z sałatką z pomidorów.

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • margaryna, 2 dag
  • ser żółty, 4 dag
  • sok z cytryny, 1 łyżk.
  • żółtka, 2 szt.
  • mleko, 1 szkl.
  • mąka , 4 dag
  • masło, 15 dag
  • makaron , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przyrządzić sos beszamelowy. Makaron wymieszać z m; słem, wyłożyć do formy lub półmiska do zapiekania, polać sosei beszamelowym, posypać utartym serem, wstawić do piekarni! i zapiec. Gdy ser lekko się zrumieni, wyjąć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650