Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron łazanki z kapustą Kluski z kapustą.jpg
Makaron łazanki z kapustą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Makaron łazanki z kapustą

Podawać na gorąco, z sosem pomidorowym lub grzybowym.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • suszony grzyb, 2 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • cebula, 15 dag
  • kapusta cukrowa, 1 kg
  • makaron , 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę umyć, poszatkować, podlać bardzo małą ilością wody, dodać podsmażoną cebulę, udusić do miękkości tak, aby nie trzeba było kapusty odcedzać. Grzyby umyć kilka razy w ciepłej wodzie i ugotować w małej ilości wody; miękkie — drobno pokrajać. Kapustę posiekać nożem lub tasakiem, wymieszać z grzybami, przyprawić do smaku. Makaron, najlepiej łazanki, wymieszać z kapustą. Wyłożyć do wysmarowanej formy, zapiec.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650