|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Makaron z grzybami swieżymiNajlepej smakują z prawdziwkami
Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby oczyścić, umyć, osaczyć, pokrajać w paski. Cebulę obrać i opłukać, pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, włożyć grzyby i udusić do miękkości. Śmietanę rozmieszać z mąką, podprawić grzyby, zagotować, dodać sól i pieprz do smaku. Ugotowane kluski wymieszać z grzybami, włoży do płaskiego rondla lub prodiża wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką. Powierzchnią wygładzić i zapiec. Podawać na gorąco z sałatką pomidorową. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|