Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron z grzybami swieżymi Kluski z grzybami swieżymi.jpg
Makaron z grzybami swieżymi
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Makaron z grzybami swieżymi

Najlepej smakują z prawdziwkami

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • makaron , 25 dag
  • świeży grzyb, 50 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • cebula, 6 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • bułka tarta , 1 dag
  • margaryna, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, osaczyć, pokrajać w paski. Cebulę obrać i opłukać, pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, włożyć grzyby i udusić do miękkości. Śmietanę rozmieszać z mąką, podprawić grzyby, zagotować, dodać sól i pieprz do smaku. Ugotowane kluski wymieszać z grzybami, włoży do płaskiego rondla lub prodiża wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką. Powierzchnią wygładzić i zapiec. Podawać na gorąco z sałatką pomidorową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650