Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiszka z ryżu 1

jest kilka propozycji tej potrawy to jest jedna z nich

Składniki:
  • mleko 2,0 % , 2 l
  • smalec, 500 g
  • ryż , 600 g
  • cukier, 200 g
  • cynamon, 10 g
  • migdał, 8 szt.
  • rodzynki, 100 g
  • jajka, 5 szt.
  • jelito grube wieprzowe, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mleko zagotować ze smalcem. Ryż zaparzyć wodą, odcedzić i wsypać na gorące mleko; zagotować. Zdjąć z ognia, przykryć, pozostawić na 15 min. Następnie dodać cukier, sproszkowany cynamon, utłuczone drobno migdały oraz rodzynki. Ostudzić, dodać jaja zmieszane z mlekiem, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić do polowy objętości jelita. Kiszki pozaszywać, włożyć do wrzącej wody i gotować 20 min. Po ugotowaniu ostudzić i przenieść w zimne miejsce. Kiszkę podaje się usmażoną na smalcu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650