Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zacierkiz grzybami i cebulą Zacierkiz grzybami i cebulą.jpg
Zacierkiz grzybami i cebulą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Zacierkiz grzybami i cebulą

Podawać z sałatką z pomidorów lub inną surówką z warzyw.

Składniki:
  • słonina, 5 dag
  • cebula, 10 dag
  • suszony grzyb, 3 dag
  • jajka, 2 szt.
  • mąka , 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować zacierki tarte, dodając 6—8 łyżek wody. Grzyby dokładnie umyć i ugotować w małej ilości wody; drobno posiekać. Słoninę stopić, skwarki dodać do grzybów, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć drobno pokrajaną cebulę. Wymieszać z grzy­bami, przyprawić do smaku. Zacierki odcedzić, przelać gorącą wodą, odsączyć, wymieszać z grzybami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650