Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Kluski z mąki gryczanej

Gotowe knedle polewamy zarumienionym masłemi posypujemy koperkiem

Składniki:
  • masło, 7 dag
  • ser twarogowy półtłusty , 40 dag
  • mąka pszenna, 15 dag
  • mąka gryczana, 35 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę gryczaną i pszenną wysuszyć na patelni mieszając, aby przeschła, ale nie zrumieniła się. Z mąki, soli i wrzącej wody zarobić ciasto, żeby było gęste i nie ciągnęło się. Ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Kluski formować metalową łyżką, wkładać do wrzącej, osolonej wody i gotować 10—15 min. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową, wymieszać z serem i po­lać stopionym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650