Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Kluski pytlowe grzybowe

Można dodać szczyptę świeżo zmielonego pieprzu

Składniki:
  • masło, 18 dag
  • woda, 1.5 szkl.
  • mąka , 25 dag
  • jajka, 5 szt.
  • suszony grzyb, 5 dag
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby umyć kilka razy w ciepłej wodzie, ugotować do miel kości i zemleć w maszynce. Przygotować ciasto ptysiowe, wyrobić, a na końcu dodać zmielone grzyby, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Formować kłuski i gotować okolo 8 min. pod przykryciem na słaby ogniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650