Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Kluski pytlowe

Przybrać zieleniną

Składniki:
  • masło, 15 dag
  • woda, 2 szkl.
  • mąka , 25 dag
  • jajka, 6 szt.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować ciasto ptysiowe. Z ciasta formować kluski metalową łyżką i wkładać na wrzącą, osoloną wodę. Gotować ok. 8 min. pod przykryciem na słaby ogniu. Po wyjęciu z wody i osaczeniu polać stopionym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650