Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Kluski półfrancuskie

Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do drugiego dania oraz do zup czystych.

Składniki:
  • masło, 10 dag
  • jajka, 5 szt.
  • mąka krupczatka , 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • koperek, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Tłuszcz utrzeć dodając po jednym żółtku, dodać ubitą pianę, wsypać mąkę, lekko wymieszać. Formować i gotować jak kluski kładzione. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650