Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Kluski kładzione

Gotować pod przykryciem

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  • mąka , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski, dodać rozmieszane ze szklanką wody jaja, osolić i wyrobić łyżką drewnianą, a następnie formować małe kluski łyżką metalową zwilżoną w wodzie, wrzucając je do wrzącej wody (ruchem od siebie). Zamieszać, ugotwać pod przykryciem, odcedzić, przelać ciepłą wodą, osączyć. Podawać jako danie samodzielne lub jako dodatek do drugiego dania.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650