Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Jabłka smażone w cieście

Podawać posypane cukrem z w nilią lub cukrem waniliowym.

Składniki:
  • smalec, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier puder, 3 dag
  • jabłko, 50 dag
  • mąka , 25 dag
  • jajka, 2 szt.
  • olej, 3 dag
  • rum, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć cienko obrać, wydrążyć łyżką, pokrajać w grul plastry. Do mąki wlać szklankę wody, dodać żółtka, olej, alkohol i sól,starannie wymieszać. Z białek ubić pianę, wymieszać z ciastem. Plastry jabłek nakłuwać na widelec, zanurzać w cieści a gdy trochę obciekną smażyć w dużej ilości tłuszczu lub w małej jeśli w dołkownicy. Po usmażeniu z obu stron wyciągać szpikulcem z tłuszczu, położyć na bibułce.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650