Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapuśniak z kapusty kwaszonej CIMG3789.JPG
Kapuśniak z kapusty kwaszonej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Kapuśniak z kapusty kwaszonej

Można także zupę ugotować bez boczku i żeberek.

Składniki:
  • wywar z kości, 6 szkl.
  • kapusta kwaszona, 30 dag
  • cebula, 0.5 szt.
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • boczek wędzony, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Do wrzącego wywaru włożyć kapustę i umyty boczek lub żi berka i razem gotować. Gdy boczek będzie miękki, wyjąć go pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę przysmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, podrumienić, zrobić zasmażkę, podprawić kapuśniak. Doprawić do smaku, dodać pokrajaną wędzonkę i włoszczyznę. Kapuśniak podaje się z ziemniakami, okraszonymi tłuszcze: osobno lub pokrajanymi w kostkę i włożonymi do zupy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650