|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gumlaKSzef Kuchni (1055) Kapuśniak z kapusty kwaszonejMożna także zupę ugotować bez boczku i żeberek. Składniki:
Sposób przygotowaniaDo wrzącego wywaru włożyć kapustę i umyty boczek lub żi berka i razem gotować. Gdy boczek będzie miękki, wyjąć go pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę przysmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, podrumienić, zrobić zasmażkę, podprawić kapuśniak. Doprawić do smaku, dodać pokrajaną wędzonkę i włoszczyznę. Kapuśniak podaje się z ziemniakami, okraszonymi tłuszcze: osobno lub pokrajanymi w kostkę i włożonymi do zupy. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|