Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa grzybowa ze śmietaną Zupa grzybkowa ze śmietaną.jpg
Zupa grzybowa ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Zupa grzybowa ze śmietaną

Podawać z ugotowaną osobno kaszą perłową.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • suszony grzyb, 3 dag
  • włoszczyzna, 20 dag
  • pieprz czarny, 3 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • mąka , 1 dag
  • śmietana, 15 dag
  • kasza perłowa, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby umyć, namoczyć na kilka godzin przed gotowaniem, na­stawić w tej samej wodzie. Umytą, oczyszczoną, pokrajaną wło­szczyznę włożyć do wrzącego wywaru z grzybów, ugotować. Gdy grzyby i warzywa będą miękkie, wywar przecedzić, zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotować. Grzyby pokrajać w paski, włożyć do zupy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650