|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Kulki rybne na grzankachPodawać na gorąco z surówką z papryki i pomidorów. Składniki:
Sposób przygotowaniaRybę sprawić, opłukać, odfiletować i zemleć w maszynce wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Cebulę umyć, obrać, pokrajać i podsmażyć na tłuszczu, nie rumieniąc. Do masy rybnej dodać podsmażoną cebulę, jaja, pieprz i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Bułkę pokrajać na grzanki grubości do 1 cm. każdą kromkę posmarować z obu stron masłem. Z masy formować kuleczki, posypać je tartym żółtym serem, ułożyć na kromkach i wstawić do piekarnika. Piec ok. 20 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|