Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sznycle rybne Sznycle rybne.jpg
Sznycle rybne
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Sznycle rybne

Podawać z ziemniakami lub grubym makaronem i z warzywan z wody (kalafior, marchewka, brukselka).

Składniki:
  • tłuszcz, 6 dag
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 7 szt.
  • mleko, 0.5 szkl.
  • cebula, 2 szt.
  • bułka tarta , 3 dag
  • ryba, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Rybę sprawić, opłukać, zdjąć skórkę, odfiletować. Mięso ryb wraz z cebulą i namoczoną w mleku i odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Dodać 2 jaja, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Formować okrągłe spłaszczone sznycelki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. Przed podaniem na każdy sznycel położyć sadzone jajo. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650