Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Karasie smażone w śmietanie

Jedna z lepszych potraw z karpiem

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • karaś, 50 dag
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 9 dag
  • masło, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ryby oczyścić, nasolić. Po upływie godziny osuszyć karasie bibułą, potem panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na patelni tv maśle, z obydwóch .stron. Wlać parę łyżek śmietany i dosmażyć w niej ryby. Włożyć na półmisek i polać masłem przyrumienionym z tartą i bułką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650