Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Śledź zapiekany z ziemniakami i grzybami Śledź zapiekany z ziemniakami i grzybami.jpg
Śledź zapiekany z ziemniakami i grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
giBBonSzef Kuchni (1115)

Śledź zapiekany z ziemniakami i grzybami

Podawać na gorąco z sałatką z pomidorów lub inną surówką.

  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • cebula, 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • śmietana, 12 dag
  • suszony grzyb, 2 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • ziemniak, 1 kg
  • śledź, 8 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, oczyścić i obrane ze skóry odfiletować ora pokrajać w paski. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać pokrajać w plastry. Cebulę drobno pokrajać i podsmażyć na złoty kolor. Grzyby umyć, ugotować w małej ilości wody, odcedzic poKrajać w paski. Śledzie, cebulę i grzyby wymieszać. Rondel emaliowany lub ze szkła jenajskiego, wysmarować tłuszczem i warstwy ziemniaków układać na przemian ze śledziami, grzybami i cebulą. Całość zalać śmietaną rozmieszaną z jajem i wywarem grzybowym; zapiec w piekarniku.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650