|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Śledź zapiekany z ziemniakami i grzybamiPodawać na gorąco z sałatką z pomidorów lub inną surówką.
Składniki:
Sposób przygotowaniaŚledzie wymoczyć, oczyścić i obrane ze skóry odfiletować ora pokrajać w paski. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać pokrajać w plastry. Cebulę drobno pokrajać i podsmażyć na złoty kolor. Grzyby umyć, ugotować w małej ilości wody, odcedzic poKrajać w paski. Śledzie, cebulę i grzyby wymieszać. Rondel emaliowany lub ze szkła jenajskiego, wysmarować tłuszczem i warstwy ziemniaków układać na przemian ze śledziami, grzybami i cebulą. Całość zalać śmietaną rozmieszaną z jajem i wywarem grzybowym; zapiec w piekarniku. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|