|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Szczupak nadziewany pieczony w foliiGorąco polecam
Składniki:
Sposób przygotowaniaRybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, nasolić: Pieczarki umyć, drobno poszanować, przesmażyć z masłem (połowa), przestudzić. Do pieczarek dodać tartą bułkę, wymieszać z żółtkiem, białko ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z nadzieniem. Ze szczupaka wykroić oczy, skrzela i płetwy. Masą napełnić rybę. Kawałek folii posmarować masłem, położyć szczupaka w całości, oprószyć pieprzem, włożyć kilka gałązek pietruszki, zawinąć bardzo szczelnie. Rybę w folii położyć w płaskiej brytfannie, wstawić do nieco nagrzanego piekarnika i piec 20 min. Podawać z ziemniakami z wody. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|