Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Szczupak nadziewany pieczony w folii

Gorąco polecam

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • szczupak, 1 kg
  • pieczarka miejska, 10 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 3 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • sól spożywcza, 2 g
  • pieprz, 2 g
  • jajka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, nasolić: Pieczarki umyć, drobno poszanować, przesmażyć z masłem (połowa), przestudzić. Do pieczarek dodać tartą bułkę, wymieszać z żółtkiem, białko ubić na sztywno, wymieszać delikatnie z nadzieniem. Ze szczupaka wykroić oczy, skrzela i płetwy. Masą napełnić rybę. Kawałek folii posmarować masłem, położyć szczupaka w całości, oprószyć pieprzem, włożyć kilka gałązek pietruszki, zawinąć bardzo szczelnie. Rybę w folii położyć w płaskiej brytfannie, wstawić do nieco nagrzanego piekarnika i piec 20 min. Podawać z ziemniakami z wody. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650