|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: giBBonSzef Kuchni (1115) Ruloniki pieczone ze śledziPodawać na gorąco na półmisku, na którym się piekły, z pieczywem i surówką z papryki i pomidorów.
Składniki:
Sposób przygotowaniaŚledzie sprawić, opłukać, odfiletować, posolić, posypać pieprze i odstawić na ok. 30 min. Z namoczonych uprzednio śliwek wyjąć pestki, śliwki pokrajać w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż długi, wąski plasterek bekonu i 2—3 paseczki śliwki; zwinąć ścisło w rulonik i spiąć wykałaczką, aby się nie rozwinął. Przygotowane rolmopsy ułożyć na gorącym i polanym masłem półmisku. Wstawić do piekarnika i piec 30—40 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|