Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Szczupak duszony z warzywami

Można dodać ulubione warzywa

Składniki:
  • szczupak, 1 kg
  • marchew, 10 dag
  • pietruszka, 7 dag
  • seler, 5 dag
  • cebula, 15 dag
  • masło, 4 dag
  • sól spożywcza, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Szczupaka oczyścić, opłukać w wodzie, posolić. Warzywa umyć, obrać i drobno poszatkować. Szczupaka pokroić w dzwonka, wysmarować rondel masłem, położyć warstwę masła, rząd warzyw, trochę- masła, rybę i znów włoszczyznę. Na wierzch położyć kawałek masła. Dusić pod przykrywą ok. 20 min. Kiedy warzywa są Już miękkie, można przed wydaniem wlać kieliszek rumu, co znacznie poprawia smak. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650