Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos z powideł

Na zimno lub na ciepło

Składniki:
  • powidło śliwkowe, 15 dag
  • cukier, 4 dag
  • cynamon laska, 0.2 szt.
  • goździki, 3 szt.
  • wino, 50 kg
  • mąka ziemniaczana, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Powidła przetrzeć przez sito, dodać cukier, cynamon, goździki i wino; zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z zimną wodą (pół szklanki), połączyć z sosem, zagotować. Sos można podawać na zimno do deserów lub na gorąco do mięsa (pieczeni wołowej lub wieprzowej). Jeżeli podaje się nagorąco, należy dodać trochę sosu pieczeniowego lub kawałek masła. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650