Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gumlaKSzef Kuchni (1055)

Sos szczypiorkowy

Sos podaje się do zimnych mięs i wędlin.

Składniki:
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • oliwa, 1.5 dag
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja umyć, ugotować na twardo, obrać. Żółtka oddzielić od bia­łek, rozetrzeć z łyżką oliwy, dodać ocet, sól i cukier do smaku, rozrzedzić przegotowaną wodą do pożądanej gęstości, dodać szczy­piorek i drobno posiekane białka. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650